BIOEFFECT EGF POWER SERUM

Novi intenzivni serum, ki kjubuje staranju kože. Formuliran za podporo  kožni barieri, učinkovito cilja na gube, hiperpigmentacijo in dehidracijo.  Močna formula proti staranju vsebuje samo 12 sestavin, vključno z ječmenovim EGF,  ječmenovim KGF in NAG.  EGF, KGF in NAG so močni agenti, ki se naravno nahajajo v koži in so ključnega pomena za njeno vitalnost.

Serum ima svilnato gladko teksturo in se hitro vpije v kožo, ne da bi pustil lepljiv občutek na koži. Samo 2-4 kapljice so potrebne za takojšnje rezultate – in trajne koristi.

Močan serum za obraz izboljša in okrepi funkcijo kožne bariere, hkrati pa obravnava težave s kožo, povezane s staranjem, vključno z izboljšano kondicijo kože (gube, povešenost, pordelost, suhost in več) in pojavom pigmentacije, ki jo povzroči UV.

O ključnih sestavinah

Ječmenov EGF (epidermalni rastni faktor): signalni protein, ki veže vlago in pomlajuje kožo in prvi te vrste, ki so ga znanstveniki BIOEFFECT proizvedli v rastlinah. Ječmenov EGF spodbuja zadrževanje vode in zmanjšuje izgubo tekočine iz kože. Povečana raven vlage ohranja debelino in gostoto kože, zmanjšuje globino gub. Ječmenov EGF pomaga podpirati naravno proizvodnjo kolagena v koži, da vidno izboljša gostoto kože in zmanjša videz drobnih linij in gub.

Ječmenov KGF (rastni faktor keratinocitov): signalni protein, naravno prisoten v koži. KGF, ki je naravno prisoten v koži, proizvajajo fibroblasti v dermisu in ima sposobnost stimuliranja keratinocitov v povrhnjici, da migrirajo, diferencirajo in sintetizirajo hialuronsko kislino – in s tem ustvarjajo močnejšo in bolj strukturirano kožno pregrado. Dokazano je tudi, da KGF ščiti človeške keratinocite pred toksičnostjo ksenobiotikov, ki imajo elektrofilne in oksidativne lastnosti, ter ščiti pred UV-sevanjem. Ječmenov KGF pomaga ohranjati kožno pregrado nedotaknjeno in zdravega videza. Izkazalo se je, da krepi kožo in spodbuja njene naravne procese obnavljanja ter jo ščiti pred UV-sevanjem, kemičnim in fizičnim stresom. KGF poveča sintezo hialuronske kisline.

 N-acetil glukozamin (NAG): veganska, zelo stabilna oblika aminosladkorne spojine, ki se prvotno nahaja v koži in se nahaja v prostorih med kožnimi celicami.  Znano je, da pomaga podpirati našo naravno proizvodnjo hialuronske kisline. NAG je predhodnik hialuronske kisline, zato je skupaj z D-glukuronsko kislino eden od gradnikov hialuronske kisline. NAG zlahka prodre v kožo in dokazano ima različne koristi za kožo. Študije so pokazale, da posvetli polt in zmanjša pojav hiperpigmentacije. Zavira glikozilacijo pro-tirozinaze v tirozinazo v melanocitih. S tem se zmanjša proizvodnja melanina v koži, s čimer se izboljša hiperpigmentacija in tonus kože. NAG ima tudi antioksidativne lastnosti in pomaga ohranjati celovitost kožne pregrade, elastičnost ter obravnava suhost kože z zadrževanjem vlage in zmanjšanjem izgube vode.

Hialuronska kislina: vitalna snov, ki je naravno prisotna v koži in je kritična za vzdrževanje navlaženosti kože. Znan po svoji neverjetni sposobnosti, da pritegne in zadrži ogromne količine vlage. Pravzaprav lahko zadrži do 1.000-krat večjo težo vode, zaradi česar je optimalen vlažilec za vse tipe kože. Hialuronska kislina je znana tudi po obnovitvenih in pomirjevalnih sposobnostih. Serum EGF Power vsebuje molekule hialuronske kisline visoke teže, ki zagotavljajo takojšnjo intenzivno hidracijo površinskih plasti kože za takojšen učinek glajenja, polnitve in učvrstitve.

Uporaba

Potrebujete le 2-4 kapljice za takojšnje rezultate – in dolgotrajne koristi.

Za najboljše rezultate nanesite 2-4 kapljice na obraz, vrat in dekolte s krožnimi gibi navzgor. Nanesite zjutraj in počakajte 3-5 minut, preden nanesete vlažilno kremo, kremo za sončenje ali ličila. Nanesite zvečer na čisto kožo za napredno obnovo kože med spanjem. Za največji učinek uporabite samostojno ali v kombinaciji z drugimi izdelki BIOEFFECT.

Kje kupiti?

Seznam prodajnih mest

Priporočena MP cena: 185,00 €

Pakiranje: 15 ml

Bioefect, Vikurhvarf 7, 203 Kopavogur, Iceland

 Država porekla: Islandija

Sestavine (INCI): GLYCERIN, WATER (AQUA), SODIUM CITRATE, ACETYL GLUCOSAMINE (NAG), ISOPENTYLDI-OL, PHENOXYETHANOL, SODIUM CHLORIDE, SODIUM HYALURONATE, CITRIC ACID, BARLEY (HORDEUM VULGARE) SEED EXTRACT, EGF (BARLEY SH-OLIGOPEPTIDE-1), KGF (BARLEY SH-POLYPEPTIDE-3)